IRT 3000

vsebina

Projekti

Vi napišete, mi izdamo vašo knjigo!

Pri reviji IRT3000 imamo bogate izkušnje na področju založništva, zato želimo z javnim povabilom podpreti strokovnjake, ki želijo svoje znanje deliti v strokovnih publikacijah ali priročnikih. Zavedamo se, kako dragoceno je strokovno znanje, zato se lahko pohvalimo, da smo v zadnjih nekaj letih založili in izdali že sedem strokovnih knjig!

Če se je tudi v vaši profesionalni karieri nabrala cela vrsta primerov iz prakse, če imate strokovno znanje, za katerega nočete, da bi šlo v pozabo, če ste dolga leta raziskovali neko strokovno področje in bi radi svoja dognanja delili tudi z drugimi – potem je zdaj pravi čas, da nas . Verjamemo, da vam bomo uspeli pomagati pri uresničitvi vašega cilja. Več informacij glede izdaje lastne strokovne knjige najdete TUKAJ.

 

Industrijski Forum IRT - nepogrešljiv vir informacij za stroko

  • Dvodnevni program s strokovnimi prispevki
  • Strokovna razstava
  • Aktualna okrogla miza
  • Podelitev priznanja TARAS

Dogodek je namenjen izmenjevanju znanja in izkušenj med predstavniki industrije. Na forumu so predstavljeni dosežki in novosti iz industrije, industrijske inovacije in inovativne rešitve, primeri medorganizacijskega prenosa znanja in izkušenj ter uporaba novih zamisli, zasnov, metod, tehnologij in orodij v industrijskem okolju. Na strokovnih srečanjih in okroglih mizah ugotavljamo resnično stanje v industriji ter njene zahteve in potrebe. Predstavljeni pa so tudi uspešni aplikativni projekti raziskovalnih organizacij, inštitutov in univerz, izvedeni v industrijskem okolju, ter primeri prenosa uporabnega znanja iz znanstvenoraziskovalnega okolja v industrijo.

Za boljšo predstavo si lahko ogledate foto utrinke dogodka, sicer pa so vse pomembne informacije navedene na uradni spletni strani največjega foruma za industrijo - industrijski forum IRT.

 

Inženirka leta

Z izborom Inženirka leta naslavljamo problem ´nevidnosti´ inženirk v družbi. Cilj izbora je s spoznavanjem slovenskih inženirk pokazati, kako zanimive stvari počnejo in kako s svojim znanjem in delom prispevajo k napredku.

Z izborom Inženirka leta vsako leto javnosti predstavimo 10 zanimivih inženirk. Oseb, ki s svojo osebnostjo in delom mlade lahko spodbudijo, navdušijo ali opogumijo za odločitev o inženirski študijski ali poklicni poti.

Pri izboru je pomembna zanimivost inženirk, pripovednost, njihove zgodbe in doprinos k razvoju tehnologije, družbe ali gospodarstva. Usmeritev je prepoznavanje, da "…delajo nekaj, kaj ima smisel za družbo in svet."

Izbor je del projekta Inženirke in inženirji bomo!, ki mlade navdušuje za inženirstvo, tehniko, naravoslovje in inovativnost. 

Izmed 10 nominirank vsako leto ena prejme priznanje Inženirka leta. V središče izbora Inženirka leta ne postavljamo inženirskih dosežkov posameznice, temveč odliko ali njen potencial, da je kot inženirka zgled in navdih mlajšim generacijam deklet. Namen izbora je čim širša in učinkovita družbena promocija inženirk.

Predstavitveni intervju vsake izmed 10-ih finalistk si lahko preberete v reviji IRT3000, vodilni reviji za industrijo v Sloveniji.

 

EIT Manufacturing

EIT Manufacturing je inovacijski ekosistem, katerega poslanstvo je združiti evropske proizvodne akterje, da bi evropskim izdelkom, procesom, in storitvam dodali edinstveno vrednost, ter spodbujali globalno konkurenčno in trajnostno proizvodnjo.

EIT tako združuje tri stebre: izobraževanje, inovacije in industrializacijo.

Osrednji cilji in naloge EIT Manufacturing Hub Slovenija so:

  • ustvariti enotno predstavitev EIT Manufacturing v državah EIT regionalne inovacijske sheme RIS – vzhodna EU regija
  • povečati vključenost in sodelovanje lokalnih partnerjev ter pridobivanje novih članov
  • podpirati lokalne inovatorje in MSP
  • dvigniti ozaveščenost in pridobiti podporo lokalnih/nacionalnih organov
  • razširjanje dejavnosti med poslovno / industrijsko in akademsko sfero (fakultete in študenti)
  • izvajanje prenosa strokovnega znanja in izkušenj za lažji razvoj podjetij/inovatorjev (zagonska podjetja, digitalizacija, širitve, itd.)

 

ar©tur 2021