IRT 3000

vsebina

MQ konferenca: Veter inovativnosti v jadra voditeljstva

13.05.2024

Na MQ konferenci bomo tudi letos osvetlili prakse, ki delujejo in premikajo meje: mednarodne in domače.

MQ konferenca Veter inovativnosti v jadra voditeljstva

Se še spomnite napovedi s Svetovnega gospodarskega foruma leta 2020, kako se bomo morali zaradi novih tehnologij, avtomatizacije in ukinjanja starih in ustvarjanja novih delovnih mest soočiti z množičnimi prekvalifikacijami zaposlenih?

A če so na omenjenem Svetovnem gospodarskem forumu napovedali, kako bomo morali milijardo ljudi prekvalificirati do leta 2030, je danes vse bolj očitno, da bomo morali glede na globalne trende v to kislo jabolko ugrizniti veliko prej.

Na to še posebej opozarja letošnji osrednji gost MQ konference.

Z nami bo ugleden akademik, poslovni svetovalec in priznani inovator na področju upravljanja poslovnih šol Jordi Diaz, tudi dekan in generalni direktor poslovne šole EADA v Barceloni. Na Bled, kjer letos pripravljamo že tradicionalno MQ konferenco, prihaja s pobudo o inovativnem povezovanju in sodelovanju.

»Če želimo ostati konkurenčni, je skrajni čas za čim hitrejše inovacije in sodelovanje ne le med univerzami in poslovnimi šolami, ampak tudi zunaj teh ustanov. Tehnološka podjetja, korporacije, vlade in drugi lahko skupaj ponudijo najboljšo izkušnjo talentom jutrišnjega dne

Že danes vam predstavljamo izjemen program MQ konference in odlične goste s priznanimi managerji na čelu:

9.00 - 9.10   Uvodni pozdrav 
9.15 - 9.30   WEF Future of Growth Report: Slovenija zaostaja! Dr. Mateja Drnovšek, EF UL
9.30 - 10.00  Od vzdrževanja k prebojem. Prof. Jordi Diaz. Prelomne inovacije predstavljajo le 1 % inovacij, ki jih vidimo in izkusimo v svoji karieri; "vzdrževanje inovacij" predstavlja ostalih 99 %. Izkoriščanje (exploatation) inovacij zahteva našo osredotočenje na to, da to, kar delamo, delamo bolje. To je izvor učinkovitosti in s tem produktivnosti. Raziskovanje (exploration) pa nam omogoča, da pobegnemo od resničnosti, na katero smo osredotočeni tukaj in zdaj, ter obiščemo druge resničnosti in najdemo nova obzorja. Največji izziv je selektivno opuščanje preteklosti. 
10.00 - 10.45   Veter inovativnosti v jadra voditeljstva. Pogovor z Antonom Papežem in Katarino Delor Papež. Krmarka pogovora: Petra Juvančič
10.45 - 11.15   MQ odmor
11.15 - 11.45   Obrnimo jadra v smer razvoja talentov. Predstavlja: dr. Mitja Pirc, Kearney. Sodelujejo: štipendisti sklada za talente.
11.45 - 12.00    Podvig: Veriga ambicioznih. Vrvi podajata Bojana Florjančič, Hansen Beck, in Luka Podlogar, NLB Skladi
12.00 - 12.45    Interaktivno predavanje in delavnica: Veter inovativnosti v jadra voditeljstva. Vodita Aaron Marko in Bojana Florjančič, Hansen Beck
12.45 - 13.00    Zaključki konference
13.15 - 14.00    Druženje ob kosilu

MQ

Kdaj? V torek, 21. maja od 9. do 15. ure.
Kje? V Bled Rose Hotelu.

Kotizacija znaša 180 evrov (+DDV).

MQ 2Utrinke z lanske MQ konference, ki smo jo gostili na Račjem otoku, si oglejte tu.

Ne zamudite MQ konference in se nanjo prijavite že danes.

Več informacij: https://www.zdruzenje-manager.si/sl/dogodki/mq-konferenca-3/o-dogodku

ar©tur 2021