IRT 3000

vsebina

Ledinek Engineering v ZDA že začel izvajati enega izmed največjih projektov

09.02.2024

Ledinek Engineering, ki je na ameriški trg vstopil z enim njihovim največjim projektom SmartLam, avtomizirano linijo za proizvodnjo lepljenih nosilcev (ang. GLT), so projekt ravnokar začeli izvajati in bo končan že letos.

Tako bodo v Dothanu, v zvezni državi Alabama, letno proizvedli do 200.000 m³ lepljenih nosilcev

Gregor Avguštin, projektni vodja Ledinek EngineeringV vodilnem proizvajalcu lesno-predelovalnih proizvodnih linij so uspešno začeli investicijski projekt vreden 26 milijonov evrov. »Sedaj se izvaja mehanska montaža, kmalu bomo začeli z elektro montažo, nato sledi faza programiranja. V določenih obdobjih bo v delo vključenih kar več 30 naših mehanikov, električarjev in programerjev,« je o obsežnosti in velikosti dejal Gregor Avguštin, projektni vodja Ledinek Engineering. Tako bodo v Dothanu, v zvezni državi Alabama, letno proizvedli do 200.000 m³ lepljenih nosilcev, ki bodo zadoščali visokim potrebam trga inženirsko obdelanega gradbenega lesa.

Ledinek Engineering je na ameriški trg vstopil z enim njihovim največjim projektom SmartLamLedinek Engineering je na ameriški trg vstopil z enim njihovim največjim projektom SmartLam

Ledinek Engineering je prisoten tudi v drugih državah, kot so Kanada, Japonska, Urugvaj, Slovaška in Švedska. Med drugim sodelujejo z uglednim podjetjem in vodilnim proizvajalcem lesnih elementov za gradbeni sektor Moelven Edanesågen AB, ki je del norveškega koncerna Moelven. Nedavno so prav tako uspešno opravili test kapacitete CLT linije v Avstriji, pri podjetju Mayr-Melnhof Holz Leoben.

https://www.ledinek.com/sl

ar©tur 2021