IRT 3000

vsebina

Novo življenje za mobilni regal

14.11.2023

17 let star sistem mobilnih regalov podjetja thyssenkrupp Materials Hungary je bil z nadgradnjo ponovno prilagojen trenutnemu stanju tehnike. V okviru celovite posodobitve je podjetje OHRA zamenjalo poškodovane mehanske dele pomičnih vozičkov in posodobilo celotno električno napeljavo. S posodobitvijo bo obrat tudi v prihodnje deloval z visoko stopnjo razpoložljivosti, tako da bo podjetje thyssenkrupp Materials lahko še naprej zanesljivo in pravočasno oskrbovalo svoje stranke z blagom.

OHRA_09_2023_Thyssen

Rezervni deli niso več na voljo

Podjetje thyssenkrupp Materials Hungary je eno vodilnih podjetij za distribucijo jekla, lahkih in barvnih kovin ter umetnih snovi na Madžarskem. Da bi imelo podjetje neposreden dostop do velikega števila različnih zvitkov pločevine z veliko zmogljivostjo skladiščenja, je leta 2005 namestilo paletne regale, nameščene na pomičnih vozičkih. Po 17 letih obratovanja pa je oskrba z rezervnimi deli vse težja. Številni sestavni deli krmilnega in stikalnega sistema mobilnih regalov so bili ukinjeni ali niso bili več na voljo. Ker pa je jeklena konstrukcija še vedno izpolnjevala vse zahteve, se je podjetje thyssenkrupp Materials Hungary odločilo, da bo sistem nadgradilo. Ker je podjetje OHRA že načrtovalo in namestilo sistem konzolnih regalov v podjetju thyssenkrupp Materials Hungary, je bilo kot strokovnjak za težke skladiščne tehnologije pooblaščeno tudi za posodobitev mobilnega regala za zvitke – čeprav ga je takrat namestil zunanji dobavitelj.

Popolnoma nove krmilne omare

V prvem koraku je podjetje OHRA zamenjalo vsa kolesa in kolesne ležaje – skupaj 560 – na vsakem pomičnem vozičku. V drugem koraku so bile popolnoma obnovljene krmilne omare v sistemu, vključno s kabli – tukaj so bile predhodno nameščene zastarele komponente, za katere ni bilo več na voljo niti rezervnih delov niti servisa. Danes vse funkcije in diagnostiko upravljate prek intuitivnega barvnega zaslona na dotik. Funkcija mehkega zagona zdaj zagotavlja nežen zagon in zaviranje pomičnih vozičkov, kar zmanjšuje obrabo in ščiti shranjeno blago. Da bi še naprej izpolnjevali varnostne zahteve, je bil posodobljen tudi varnostni sistem. Med drugim sta bila celoten regalni blok in vsak pomični voziček opremljena z optičnimi senzorji s samodejnim nadzorom delovanja na sprednji in zadnji strani.

Varno in zanesljivo

Celoviti ukrepi so bili končani v dveh tednih. S posodobitvijo je podjetje OHRA zagotovilo, da bo mobilni regalni sistem zanesljivo opravljal svoje delo še več let. S sodobnim krmilnim in varnostnim sistemom sta zdaj spet najsodobnejša, tako da posodobljen sistem izpolnjuje enake zahteve kot nov regal – vendar je zanj potreben le delček naložbe. 

www.ohra.si

 

ar©tur 2021