IRT 3000

vsebina

Karving revolucija se nadaljuje: Elan predstavil smuči Primetime

14.09.2023

Elan je na spletnem prenosu v živo premierno predstavil novo kolekcijo smuči Primetime. Na ekskluzivnem spletnem dogodku so zastopniki Elanovih podružnic z vsega sveta in slovenski smučarski as Filip Flisar prikazali oblikovalsko inovacijo v kategoriji smučanja po urejenih smučiščih. Smuči serije Primetime so velik tehnološki in oblikovni napredek s po štirimi moškimi in ženskimi modeli. Primerne so za prav vse stopnje predznanja in hitrosti oziroma intenzivnosti smučanja.

S po štirimi moškimi in ženskimi modeli so smuči Primetime primerne za prav vse stopnje predznanja in hitrosti. Foto Samo Vidic_VogelPrimetime smuči so primerne za prav vse stopnje predznanja in hitrosti. Foto: Samo Vidic Vogel

Inovacija, izdelana na podlagi 80-letne tradicije

Bistveno pri razvoju smuči je, da so učinkovite pri zavojih, da so lepega videza in predvsem, da se smučar na njih dobro počuti, je na predstavitvi poudaril mag. Leon Korošec, direktor zimskošportne  divizije in podpredsednik skupine  Elan. »Primetime za Elan predstavlja nov mejnik pri razvoju in oblikovanju smuči in nadaljuje tradicijo Elana, ki je bila začrtana z izumom karving smuči. S serijo Primetime je bil naš cilj vnesti polno mero zabave in navdušenja vsem tistim, ki smučajo po urejenih smučiščih. Zato imajo smuči najnovejšo tehnologijo, mladosten in oblikovalsko dovršen izgled ter nudijo izjemne vozne lastnosti. Vse z namenom, da tistim, ki na njih smučajo, pričarajo najlepši dan na snegu,« je povedal Leon Korošec.

Najnovejša tehnologija za še več zabave na smučarskih progah

Elan želi s smučmi Primetime prav vsakemu smučarju omogočiti boljšo izkušnjo smučanja ter več zabave na smučišču. Nova tehnologija PowerMatch strateško krepi materiale za optimizacijo prenosa moči točno tam, kjer je potrebno. Skupaj s tehnologijo Amphibio zagotavljata brezhibno drsenje smuči po različno pripravljenih progah. Poleg tega kolekcija Primetime vključuje tudi ojačitev DualTi za odličen nadzor roba, moč in odzivnost, tehnologijo Racing Sidewall za neposreden prenos moči ter seveda profil Amphibio, ki združuje profil rocker na zunanjih robovih za enostavno obračanje in profil camber na notranjih robovih za odličen oprijem roba.

Elan želi s smučmi Primetime prav vsakemu smučarju omogočiti boljšo izkušnjo smučanja in več zabave na smučišču. Foto Samo Vidic VogelElan želi s smučmi Primetime prav vsakemu smučarju omogočiti boljšo izkušnjo smučanja in več zabave na smučišču. Foto: Samo Vidic Vogel

Z dizajnom, inovacijami, kakovostjo in zmogljivostjo se je kolekcija že dokazala strokovni javnosti in prejela številna mednarodna priznanja, predvsem strokovne žirije najbolj navdušujeta modela Primetime 55 in ženska različica Primetime N°5.

Organizatorji največjega športnega sejma v Münchnu ISPO, ki so serijo Primetime nagradili z ISPO nagrado, so izbiro utemeljili z naslednjimi besedami:  »Elan Primetime 55 Fusion X je oda smučanju na urejenih terenih. S kombinacijo sofisticirane tehnologije in modernega dizajna, z uporabo več trajnostnih materialov, so izdelali smuči, ki fantastično in brezkompromisno režejo zavoje na urejenih smučiščih.«

Primetime 55 in Primetime N°5 sta prejeli tudi Plus X Award za inovativnost, visoko kakovost, oblikovanje, funkcionalnost in ergonomijo ter nagrado namenjeno najboljšim oblikovalskim dosežkom v zadnjem letu, Red Dot Design Award.

»Nagrade so dokaz inovativnosti pri oblikovanju naših izdelkov, pa tudi priznanje načinu razmišljanja in delu Elana. Zelo smo veseli, da nam uspeva dosledno inovirati in oblikovati smuči, ki jih z navdušenjem sprejemajo tako neodvisni strokovnjaki za smučanje, kot tudi naše stranke,« je povedal David Primožič, produktni vodja zimske divizije Elan. 

Za več informacij obiščite https://www.elanskis.com.

ar©tur 2021