IRT 3000

vsebina

Mednarodna konferenca FLUIDNA TEHNIKA 2023

11.09.2023

Kdor se ukvarja s hidravliko in pnevmatiko zagotovo ne sme izpustiti tega osrednjega strokovnega dogodka branže pri nas in v tem delu Evrope. Konference Fluidna tehnika so stičišče mnenj in informacij uporabnikov, razvijalcev, projektantov, ponudnikov in tudi pedagoških delavcev… skratka vseh, ki se pri svojem vsakodnevnem delu na kakršen koli način srečujejo s področjem hidravlike in pnevmatike.

banner980x182s

1Kdaj in kje?

20. in 21. september 2023

Maribor, Kongresni center Habakuk, dvorana Mlinarik

Prijave in program konference:

http://ft.fs.um.si/html/uvod.html

Srečanja mednarodno priznanih strokovnjakov s področja hidravlike in pnevmatike potekajo pod okriljem Univerze v Mariboru tradicionalno že od leta 1995 dalje. Organiziramo jih vsako drugo leto in so največji tovrstni dogodek v tem delu Evrope. Po svoji vsebini so namenjena vsem, ki so na kakršenkoli način povezani s hidravličnimi ali pnevmatičnimi napravami, še zlasti pa tistim, ki želijo biti informirani o zadnjem stanju te tehnike tako doma kot po svetu.

Tudi z letošnjo mednarodno konferenco Fluidna Tehnika 2023 želimo pospešiti prenos najnovejših raziskovalno-razvojnih dosežkov in spoznanj v vsakodnevno prakso, kot tudi predstaviti nove proizvode in storitve z vseh področij tehnike, kjer se uporabljata hidravlika in pnevmatika. Sodelovanje na konferenci bo zato brez dvoma prava priložnost za nova spoznanja, prijetno druženje in diskusije o zadnjih novostih, inovativnih dosežkih, pridobljene informacije pa bodo porajale nove ideje in morebiti omogočile ohranjati konkurenčno prednost ali pa reševanje vsakodnevnih problemov.

Konferenca se bo odvijala že naslednji teden, 20. in 21. septembra 2023v Mariboru, v Kongresnem centru Habakuk.

V okviru konference bomo v uvodu pogledali kakšno je stanje tehnike in v katere smeri se razvija fluidna tehnika, s kakšnimi zakonodajnimi izzivi se srečujejo snovalci sistemov in kako vsem tem trendom in kako lahko temu sledijo domači proizvajalci komponent in sistemov.

V nadaljnjih sekcijah se bomo seznanili s čim se na področju razvoja komponent in sistemov ukvarjajo v naši soseščini in pri nas, kot tudi do kakšnih spoznanj smo prišli na področju hidravličnih tekočin.

Ker so pred nami spremembe na področju izobraževanja, tako rednega kot vseživljenjskega, pa se bomo letos dotaknili tudi tega pomembnega področja - Mikrodokazila in potrebna znanja s področja fluidne tehnike. To aktualno problematiko bomo osvetlili tudi na letošnji okrogli mizi v okviru katere bomo soočili mnenja gospodarstva, izobraževalnih ustanov in predstavnika Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije.

Vabimo Vas, da se udeležite najpomembnejšega dogodka naše branže!

Prijava in dodatne informacije o predavanjih, razstavi, okrogli mizi in družabnem večeru najdete na tej spletni povezavi: http://ft.fs.um.si/html/uvod.html.

ar©tur 2021