IRT 3000

vsebina

Bolj priročno doziranje in mešanje

01.08.2022

ENGEL AUSTRIA in Werner Koch Maschinentechnik sta postavila nove mejnike na področju komunikacije opreme, namenjene brizganju. Proizvajalec strojev in proizvajalec periferne opreme sta skupaj razvila vmesnik OPC UA.

ENGEL_Pressemitteilung_OPC_UA_fuer_Dosiergeraete

Kochove dozirne in mešalne enote je mogoče zelo hitro integrirati s krmilno enoto CC300 strojev ENGEL prek OPC UA in upravljati preko ekrana brizgalnega stroja. OPC UA s svojo usmerjenostjo ponuja neodvisno in razširljivo strukturo ter tako veliko prilagodljivost kot tudi visoko stopnjo varnosti podatkov. Komunikacijski model se vse bolj uveljavlja kot standard v industriji brizganja.

Danes se razmerje mešanja osnovnega materiala z drugimi dodatki v številnih aplikacijah še vedno nastavlja ročno. Za to je na stroju za brizganje običajno potrebna ločena krmilna enota. Integracija dozirnih in mešalnih enot s krmilno enoto stroja ponuja prednost, da lahko neposredno prenesete nabor podatkov o delih, in s tem recept, neposredno v dozirno enoto ob montaži orodja. Tako se samodejno konfigurira mešalno razmerje. Postopek doziranja je centralno nadzorovan preko zaslona stroja, kar odpravlja potrebo po dodatni krmilni enoti. Opozorila iz dozirne in mešalne enote se oddajajo in shranjujejo v Englovem krmilniku CC300. Posledično odmerjanje postane bolj priročna izkušnja za zaposlene, tveganje za napake pri vnosu pa se močno zmanjša. Skupno shranjevanje procesnih podatkov olajša tudi sledenje proizvodne serije.

Stroji za brizganje ENGEL lahko trenutno uporabljajo OPC UA za komunikacijo z velikim naborom perifernih naprav. Vključujejo enote za regulacijo temperature, toplokanalne sisteme in LSR dozirne sisteme, za katere obstajajo tudi priporočila EUROMAP. Dodane so bile dozirne in mešalne enote za termoplaste. Standardizirani vmesniki bistveno poenostavijo komunikacijo s proizvodno celico neodvisno od proizvajalca. Zato ENGEL združuje moči z drugimi podjetji v industriji plastike, da bi močno spodbujal standardizacijo.

www.lakara.si

www.engelglobal.com

ar©tur 2021