IRT 3000

vsebina

Schneider Electric četrti na Gartnerjevem seznamu Top 25 dobavnih verig na svetu

09.06.2021

• Že drugo leto zapored se je Schneider Electric uvrstil med najboljših pet

Supply chain award

Schneider Electric, vodilni v digitalni preobrazbi upravljanja z energijo in avtomatizaciji, se je na Gartnerjevem seznamu podjetij z najboljšimi dobavnimi verigami uvrstil na četrto mesto.

To je že šestič, da se je Schneider uvrstil med 25 najboljših, s čimer je še posebej poudaril dokazano uspešna, stalna prizadevanja podjetja za krepitev in digitalizacijo lastnih dobavnih verig.

Priznanje prihaja v izredno težkem poslovnem letu; upravitelji oskrbovalnih verig po vsem svetu so se morali spoprijeti z različnimi izzivi – od pandemije, vremenskih nesreč in katastrof, ki so jih povzročile podnebne spremembe, in še veliko drugih izzivov, zaradi katerih so morali hitro razmišljati in se še hitreje prilagajati novim in dinamičnim okoliščinam.

Gartnerjev vsakoletni seznam izpostavlja vodilna podjetja na področju upravljanja dobavnih verig in njihove najboljše prakse ter tiste, ki svoje poslovanje usklajujejo s tremi makro trendi. Gartner razlikuje med integriranimi organizacijami z močnim poslovnim namenom, transformatorji, ki delujejo na podlagi želja strank, in tistimi, ki svoje verige organizirajo kot vodilne v digitalni preobrazbi.

»Resnično mi je v čast, da nas kolegi, s katerimi smo skupaj na seznamu najboljših v svetovnih dobavnih verigah, tako zelo spoštujejo,« je dejal Mourad Tamoud, izvršni direktor, zadolžen za dobavne verige pri Schneider Electricu. »Z uporabo naše strategije, ki smo jo poimenovali STRIVE, smo v zahtevnem letu pokazali izjemno vzdržljivost. Poleg tega si močno prizadevamo za nadaljnjo razogljičenje našega poslovanja in k temu spodbujamo tudi naše dobavitelje, da bomo lahko skupaj najkasneje do leta 2050 imeli dobavno verigo brez ogljičnega odtisa.«

V začetku letošnjega leta je Schneider Electric prejel tudi nagrado organizacije Corporate Knights, s katero so podjetje razglasili za svetovnega prvaka v trajnostnem poslovanju. Poleg tega je Schneider Electric napovedal pospešitev prizadevanj za doseganje zastavljenih ciljev družbeno odgovornega in okoljsko ozaveščenega poslovanja ter prizadevanja za doseganje agresivno zastavljenih ciljev pri zmanjševanju CO2, ki si jih podjetje prizadeva skupaj z vsemi v partnerskem ekosistemu.

Kot del tega prizadevanja je Schneider Electric pred kratkim začel tudi projekt Zero Carbon, katerega cilj je zmanjšati ogljični odtis v dobavni verigi. V okviru te pobude se bo podjetje povezalo s 1000 največjimi dobavitelji – vsi skupaj ustvarijo približno 70 odstotkov skupnih emisij ogličnega odtisa Schneider Electrica –, da bi do leta 2025 emisije CO2 zmanjšali za polovico. Ta pobuda je del petletnih (2021–2025) trajnostnih poslovnih ciljev družbe Schneider Electric. To je tudi konkreten korak k omejevanju rasti povprečne globalne temperature na 1,5 °C ali manj do leta 2050, kot jo določa Pariški sporazum.

Obiščite nas na www.se.com/si/sl/.

ar©tur 2021