IRT 3000

vsebina

Nov sprej za skeniranje s ciklododekanom za optične meritve

03.05.2021

Minimalna debelina nanosa, dolga življenjska doba in popolna sublimacija.

29.4.2021; IRT2

Odsevne, temne ali sijajne površine so zelo zahtevne za zaznavanje z optičnimi skenerji. Za začasno matiranje merjene površine je podjetje topometric iz nemškega mesta Göppingen, ki ponuja storitve merjenja, razvilo optimiziran sprej za skeniranje za uporabo v industrijski 3D-merilni tehnologiji. Sprej Attblime se nanaša v zelo tankih plasteh in enakomerno po merjeni površini, kar ustvarja visok kontrast in tako omogoča zajem tudi najmanjših podrobnosti na površini. Nanesen sprej zagotavlja minimalno debelino sloja do 4 µm.

Sprej Attblime temelji na snovi ciklododekan in se ga sedaj lahko znova uporablja ter se odlikuje po popolni sublimaciji. To pomeni, da nanesen sprej popolnoma izhlapi in ne pušča nikakršnih ostankov na komponentah, kar pomeni, da jih po merjenju ni treba čistiti. Optimizirana tehnologija razprševanja omogoča nadzor debeline sloja in časa sublimacije ter prilagajanje za posamezno uporabo. Sedaj je možen čas uporabe več kot 24 ur.

Za obsežne aplikacije, kot je uporaba v popolnoma avtomatiziranih merilnih sobah ali celo pri velikih objektih, je Attblime na razpolago v večjih količinah v posebnih zalogovnikih. To pa bistveno skrajša čas, zniža stroške ter zmanjša količino embalaže. 

Sprej za skeniranje se prime na porozne in neporozne materiale, kot so tekstil, les, steklo, barvane površine, kovine, plastiko, kamer, marmor in papir.

Vsebovana sestavina ciklododekan (CDC) se ne kopiči v vodnih organizmih in je tako nenevarna za ljudi in okolje.

topometric.de
www.attblime.com

 

ar©tur 2016