IRT 3000

vsebina

Nov visokonatančni sistem CT podjetja VisiConsult

18.02.2021

VisiConsult Xray Systems & Solutions GmbH, eno izmed vodilnih podjetij na področju razvoja sistemov z X-žarki, je poleti znova predstavilo rezultate novega razvoja na tem področju. Ko je bila zaključena razvojna faza, je podjetje nemudoma izdelalo standardiziran visokonatančni sistem računalniške tomografije (CT – Computed tomography) ter avgusta 2020 na trgu predstavilo dve različni konfiguraciji sistema. Kupec iz Izraela je prejel različico z granitnim manipulatorjem, medtem ko je različico z visokonatančnim jeklenim manipulatorjem prejel kupec iz Francije.

Natančnost sistema CT je zagotovljena z integracijo in nadzorom naprav, kot so hladilni sistem ter nadzor temperature in vlage, medtem ko je celo manipulator na razpolago iz različnih primernih materialov. En sistem je tako na razpolago z manipulatorjem izdelanim iz jekla, medtem ko je drugi sistem, ki ga ponuja podjetje VisiConsult, na razpolago z manipulatorjem iz granita, ki ima zelo nizko temperaturno razteznost.

Sistem ima ročni nadzorni sistem za fine nastavitve osi, medtem ko uporabnik stoji poleg sistema. V sistem se s pomočjo dvigala lahko naložijo objekti do teže 60 kg in premera do 300 mm, ki se nato skenirajo z visoko natančnostjo. Na razpolago so tudi številne opcije, kot je filtrirni disk, zaslonka, hlajenje tarče in detektor odprtja zaslonke.

daa»Notranjost visoko natančnega sistema CT z granitnim manipulatorjem. | Vir: VisiConsult

Nedavno dobavljen sistem vsebuje dve različni rentgenski cevi. V sistem se lahko namesti tudi dvojni detektor z linijskim skenerjem, kar zagotavlja še večjo fleksibilnost sistema, razlaga Jason Robbins,vodja prodaje pri podjetju VisiConsult. Poleg tega obstajajo še številne druge lastnosti, za katere se kupec lahko odloči in tako nadgradi standardni sistem glede na svoje specifične potrebe. Pri tem v podjetju VisiConsult poudarjajo, da se vsi njihovi sistemi lahko prilagodijo na aplikacijo uporabnika.

dvsdv»Podjetje VisiConsult lahko svoje sisteme za rentgensko kontrolo prilagodi glede na potrebe posameznega uporabnika. | Vir: VisiConsult

Specialist za po meri izdelane rešitve za kontrolo z X-žarki in avtomatizacijo

VisiConsult je družinsko podjetje, ki se nahaja na severu Nemčije in je vodilno podjetje specializirano za sisteme za kontrolo z X-žarki, ki so izdelani po meri uporabnikov. Za zagotavljanje priznane vrhunske kakovosti so vsi njihovi izdelki zasnovani in izdelani lokalno v Nemčiji ter predstavljajo rešitve na ključ, kar zagotavlja vrhunsko tehnologijo in visoko fleksibilnost. Podjetje VisiConsult je aktivno na številnih področjih neporušnih preiskav, javnega varstva in proizvodnje elektronike ter tako na trgu ponuja sofisticirane izdelke.

Filozofija podjetja temelji na reševanju izzivov uporabnikov na področju kontrole s prilagojenimi rešitvami v kombinaciji z vrhunsko poprodajno podporo in servisom. Več kot 25 let izkušenj in strokovnega znanja na področju avtomatiziranega prepoznavanja napak (ADR Automatic Defect Recognition) in obdelave slik na širokem industrijskem področju v kombinaciji z izkušenimi inženirji podjetja VisiConsult zagotavljajo rešitve, ki postavljajo nove industrijske standarde. V podjetju VisiConsult vedno iščejo nove izzive in so ponosni na status zanesljivega partnerja s trajnostnimi izdelki. Podjetje s svojo mednarodno mrežo izučenih predstavnikov po vsem svetu zagotavlja prvovrstno prodajo in zanesljivo servisiranje.

www.visiconsult.com

ar©tur 2016