IRT 3000

vsebina

Dewesoft je zmagovalec slovenskega izvoza

11.09.2020

Izmed petih finalistov slovenskega izvoza je strokovno žirijo najbolj prepričalo podjetje Dewesoft, proizvajalec merilnih instrumentov

IMG-4972-5f5b39320fbb5-5f5b393212a98.jpg.cut.c-5f5b3933785b7.jpg.720pxNagrado zmagovalec slovenskega izvoza je v imenu podjetja prejel direktor podjetja Dewesoft Andrej Orožen. "Imamo odlično strategijo in najboljšo ekipo," je povedal ob prevzemu nagrade.

Danes smo na 7. konferenci slovenskih izvoznikov razglasili glavnega zmagovalca slovenskega izvoza, to je trboveljsko podjetje Dewesoft, ki raste pod taktirko Andreja Orožna in Jureta Kneza. Podjetje je strokovno komisijo navdušilo z impresivno rastjo in ambicioznimi načrti za prihodnost.

Na tujih trgih Dewesoft tekmuje z inovativnimi izdelki, ki jih tekmeci ne ponujajo. Konkurenčno prednost jim daje programska oprema, ki je izredno zmogljiva in preprosta za uporabo. Letos so predstavili dve novi družini izdelkov, s katerimi so pred izbruhom koronakrize pričakovali, da bodo v treh letih podvojili obseg prodaje. Lani so s prevzemom avstrijskega podjetja podvojili razvojne in proizvodne zmogljivosti. Podjetje Dewesoft 96 odstotkov prodaje ustvari v tujini in vsak tretji evro prodaje pretopi v dobiček. Ustvari 169 tisoč evrov dodane vrednosti na zaposlenega, kar je 3,6-kratnik slovenskega povprečja, so svoj izbor utemeljili v strokovni komisiji.

Kdo se je še potegoval za nagrado in kdo izbiral

Člani letošnje strokovne komisije so bili Mojmir Mrak, akademski vodja projekta Izvozniki.si in redni profesor na ekonomski fakulteti v Ljubljani, Boštjan Jerončič, direktor Incoma, lanskega zmagovalca, Sibil Svilan, predsednik uprave SID banke, Alessandro Pontoglio, vodja divizije poslovanje s podjetji in investicijsko bančništvo UniCredit Banka Slovenija, Borut Zebec, analitik UniCredit Banke Slovenija, Peter Frankl, direktor in odgovorni urednik Časnika Finance, Jure Ugovšek, glavni analitik Časnika Finance, in Monika Klinar, direktorica nišnih projektov Časnika Finance.

Strokovno komisijo so v minulih letih najbolj prepričali in bili zmagovalci Euro Plus, RLS Merilna tehnika, Adria Mobil, Kolektor Etra in Incom.

Za nagrado so se poleg zmagovalca potegovali še: Cleangrad, proizvajalec čistih prostorov in opreme zanje, Hyla, proizvajalec sesalnika z vodnim filtrom za čiščenje zraka in prostorov, Mebor, proizvajalec strojev za primarni razrez lesa, in TKK, proizvajalec kemijskih izdelkov za gradbeništvo.

Vir: www.izvozniki.finance.si

ar©tur 2016