IRT 3000

vsebina

Schneider Electric predstavlja EcoStruxure Power Design

10.09.2020

Projektiranje električnih omrežij in namestitev opreme za distribucijo električne energije je osnova za gradnjo novih objektov. Svet se spreminja in zahtev pri teh dveh aktivnostih je vedno več. Čeprav je za uporabnike najpomembnejša varnost, se vse več pozornosti namenja tudi učinkovitosti sistema.

screen_Design-IC-900x500
Kako bolje projektirati?

Kljub temu da se sedaj projektanti srečujejo z veliko večjimi izzivi kot prej, težijo k temu, da izdelajo čim več projektov v najkrajšem možnem času. Pa je možno električno nizkonapetostno in srednjenapetostno omrežje načrtovati hitro in učinkovito, ne da bi pri tem trpela kakovost?

»Pri delu s projektanti smo opazili njihovo potrebo po izdelavi čim večjega števila projektih elektroinštalacij, a obenem morajo ohranjati visoko kakovost projektov. Zato smo predlagali razvoj nove programske opreme EcoStruxure Power Design, ki projektantom pomaga hitreje in ustrezneje izbrati med številnimi elementi – od stikal, vtičnic ali neprekinjenih napajalnikov. Program vsebuje funkcijo risanja enopolnih diagramov, zahvaljujoč preprostemu uporabniškemu vmesniku pa je intuitiven in enostaven za uporaboje dejal Berislav Korpar, direktor prodaje pri Schneider Electricu.

V preteklosti so načrtovali električne inštalacije na papirju, s svinčnikom in kalkulatorjem. Tako kot pri vseh drugih dejavnostih je danes opazno več uvajanja avtomatiziranih rešitev, ki zmanjšajo ponavljajnje dela in lahko nakažejo, kako izkoristiti ves potencial predlagane ponudbe.

»Smartifikacija«

EcoStruxure Power Design je programska oprema za izračun in konfiguracijo električnih omrežij in razdelilnih omaric, ki projektantom bistveno olajša delo, zahvaljujoč dodatni funkciji »smartifikacije« ("Make it smart!"). »Smartifikacija« jim pomaga pri optimalni izbiri opreme, kar vključuje tudi možnosti povezovanja s komunikacijskimi protokoli; proizvajalcem razdelilnih omaric pa omogoča spremembe v zasnovi opreme v razdelilni omarici, da omogočajo funkcionalnost interneta stvari (IoT) ali njihovo prihodnje povezovanje in integracijo z različnimi aplikacijami.

Programska oprema iz družine EcoStruxure Power lahko deluje samostojno ali v kombinaciji z drugimi programi.

Učinkovitejše delo projektnih pisarn

Ta posebna programska oprema optimizira čas, ki je potreben za pripravo projekta. Omogoča hitrejše načrtovanje enostavnejših projektov, pri kompleksnejših projektih pa lahko sodelujejo manjše skupine, kar optimizira delo projektnih pisarn. EcoStruxure Power Design lahko olajša delo projektantov, vendar je za izkoriščanje njegovih prednosti potrebno dobro poznavanje vseh ponujenih funkcij. Priporočljivo je tudi, da obiščete spletno stran, če želite izvedeti čim več o programski opremi in jo tudi prenesti.

Za vse zainteresirane Schneider Electric organizira tudi izobraževanja o uporabi programa v Sloveniji in regiji – dovolj je, da vzpostavite stik z lokalnim predstavnikom Schneider Electrica in se dogovorite o podrobnostih. Več na https://www.se.com/si/sl/.

ar©tur 2016