IRT 3000

vsebina

Vrhunski rezultati so vedno posledica trdega dela

23.09.2019

Po končani Vuelti lahko povsem jasno potrdimo, da je Tadej Pogačar nova zvezda slovenskega kolesarstva. Pogačar je s tretjim mestom na dirki po Španiji pokazal, iz kakšnega testa je. Pri IRT3000 smo ponosni, da smo njegov talent prepoznali še preden se je povzpel na zmagovalne stopničke.

Revija IRT3000 – sponzor Tadeja Pogačarja

Vrhunski rezultati so vedno posledica trdega dela

Nova slovenska kolesarska zvezda je … strojnik

Tadej Pogačar - La Vuelta 2019 - 13

Revija IRT3000

ČESTITAMO Tadeju Pogačarju

za odličen rezultat na Vuelti 2019

Tudi v športu je pogosto tako kot pri razvoju in inovacijah: odlični rezultati so plod trdega dela, dobrih pogojev, strokovnosti in vizije… 20-letni Tadej Pogačar, ki od lani tekmuje za ekipo Združenih arabskih Emiratov UAE in je nedavno osvojil 3. mesto na dirki po Španiji, se tega zelo dobro zaveda. Tem ciljem sledimo tudi pri reviji IRT3000, kjer nismo le promotorji stroke, pač pa želimo z različnimi družbeno koristnimi projekti spodbujati vrednote, v katere verjamemo. Šport je eden teh. Tudi zato smo pri reviji IRT3000 že pred časom prevzeli skrb za prodajo Tadejevih navijaških izdelkov. S tem podpiramo promocijo kolesarstva, športa in aktivnega življenja.

»Zahtevni treningi in tritedenske tekme mi vzamejo veliko časa, sam pa ne morem skrbeti za podporo svojim navijačem. Vesel sem, da so mi pri tem priskočili na pomoč pri reviji IRT3000,« je povedal Tadej Pogačar, ki je tudi sam strojnik, saj je končal srednjo strojno šolo v Ljubljani.

Bralci revijo IRT3000 najpogosteje srečujejo v strokovnih krogih, vendar uredniška usmeritev revije zajema tudi širšo, družbeno odgovorno delovanje. »Pri reviji IRT3000 smo se za sponzorstvo Tadeja Pogačarja odločili zato, ker želimo promovirati kolesarstvo, šport in aktivno življenje. To je poleg nagrade Taras, izbora Inženirka leta in projekta Inženir, inženirka bom še eden izmed družbeno odgovornih projektov,« je povedal Darko Švetak, glavni in odgovorni urednik revije IRT3000.

Svojo majico, bidon ali obesek z znakom Tadeja Pogačarja lahko naročite na naslovu https://tadej-pogacar.com/trgovina/.

 

O Tadeju Pogačarju

Rodil se je na Klancu pri Komendi, zato ni čudno, da so mu takšni in drugačni klanci tako pri srcu. Po končani srednji strojni šoli se je vpisal na fakulteto za športni menedžment, vendar pa študij čaka na čas, ko Tadej ne bo več toliko na kolesu. 

Športno pot je začel z žogo in še danes rad igra nogomet, vendar pa je bilo odločilno to, da je želel posnemati starejšega brata Tilna, ki je začel trenirati kolesarjenje. Že pri devetih letih je skušal sesti na kolo, a tako majhnega dirkalnega kolesa v klubu niso imeli. Kljub temu je v Kolesarskem društvu Rog pod vodstvom trenerja Mihe Koncilja začel s suhimi zimskimi treningi in ko so se spomladi začele prve dirke, je Tadej že toliko zrasel, da se je našlo kolo tudi zanj.

V slovensko kolesarsko reprezentanco so ga uvrstili že kot dečka, Tadej pa s ponosom pove, da mu zastopanje slovenskih barv zelo veliko pomeni. Prav tako kot družina, ki ga že vse od malih nog podpira pri uresničevanju vedno večjih želja in ciljev.

Od julija 2018 Tadej Pogačar dirka za ekipo UAE. Po 3. mestu na Vuelti 2019 so njegovi cilji in želje vedno večji.

 

Logo Tadeja Pogačarja – volk, kolesarska zver

TadejPogacarLogo

Tadej Pogačar si je za svoj zaščitni znak izbral rdeče črnega volka, saj je zanj simbol neukrotljivosti in nepopustljive moči. Poleg tega volkovi praviloma napadajo v tropu, podobno kot v kolesarstvu, kjer ima Tadej ob sebi vedno ekipo, ki ga podpira in ščiti. Letalski krili ob straneh znaka nakazujeta, za katero ekipo nastopa Tadej, obenem pa sta tudi simbol hitrosti in lahkotnosti. Krila so sestavljena iz lovorovih listov, ki so od nekdaj krasili zmagovalce. Začetnici imena Tadeja Pogačarja TP skupaj z verižnikom v sredini tvorita napis ToP (vrh). Naključje ali jasen znak, kam je namenjen Tadej Pogačar?  

ar©tur 2016