IRT 3000

vsebina

Učinkovito filtriranje taline

08.05.2019

Ettlinger je na sejmu Plastics Recycling Show Europe 2019 predstavil družino visoko zmogljivih filtrov za talino ERF, ki lahko očistijo tudi višje stopnje kontaminacije in so zasnovani posebej za poliolefine in polistirene, TPE in TPU s stopnjami kontaminacije do 18 %.

190505-3Tipične aplikacije vključujejo predelavo plastičnega odpada iz gospodinjstev, na primer folije LDPE, mlevine iz plastenk HDPE, kompozitov PS-aluminij, na primer od jogurtovih lončkov, ter recikliranje avtomobilov, hladilnikov in elektronike. Filtri so na voljo v treh velikostih s prehodi do 6.000 kg/h. ERF350 z najve- čjim prehodom 3800 kg/h pri strankah vzbuja največ pozornosti. Ettlinger proizvaja tudi serijo filtrov za talino ECO, ki so zasnovani posebej za materiale z zelo nizko viskoznostjo, na primer PET in PA, s stopnjami kontaminacije do 1,5 %.

Gheorghe Campan, direktor podjetja CANDI Plastic Recycling iz Avstrije, je predstavnik vedno večjega števila zadovoljnih uporabnikov filtrov Ettlinger ERF. Od leta 2014 uporabljajo filter ERF 200, ki jim pomaga pri ponovni predelavi plastičnega odpada z visoko vsebnostjo aluminija ali papirja. Zaradi dobrih izkušenj je podjetje CANDI isti model filtra leta 2016 uporabilo tudi v svoji romunski podružnici SC CALEX, v začetku leta 2019 pa so naročili tretji takšen filter, ki ga bodo uporabili v podružnici SC CALEX za recikliranje folije.

Kombinacija ultra čistega filtrata in visoke zmogljivosti je rezultat posebnega načela delovanja, na katerem temeljijo filtri Ettlinger: osrednja komponenta se ves čas vrti, valjasti filter z milijoni stožčastih odprtin pa poganja servo motor. Ko talina teče skozi te odprtine od zunaj navznoter, vsa nesnaga ostane na površju filtra, od koder jo ves čas odstranjuje enojno in preprosto zamenljivo strgalo. Ti filtrirni sistemi lahko delujejo brez prekinitev, zato omogočajo dolga obdobja proizvodnje brez prekinitev z menjavami filtrov. Zaradi posebnega postopka čiščenja pa imajo ti filtri v vsej panogi najnižje izgube taline. Zato so stroški obratovanja nizki, investicija pa se hitro povrne.

www.ettlinger.com

ar©tur 2016