IRT 3000

vsebina

15. Dnevi industrijske robotike 2019

04.01.2019

Vsi se zavedamo, da roboti predstavljajo vedno večjo vlogo v našem vsakdanjem življenju. Olajšujejo nam delo in izboljšujejo kvaliteto življenja. Ta »bitja« so postala nepogrešljiv pripomoček ne samo v industriji, ampak tudi v domačem okolju in nam dokazujejo kaj vse lahko ustvarita človeški um in znanje.

190102-2Z namenom, da robotiko približamo ljudem,  študentje Fakultete za elektrotehniko organiziramo že 15. Dneve industrijske robotike 2019 – DIR 2019, ki bo potekal od 1. do 5. aprila 2019 na naši fakulteti. Dogodek je brezplačen in namenjen vsem, ki vas robotika zanima – tako študentom(*) kot vsem ostalim(**).

Poleg organiziranih predavanj strokovnjakov na to temo  in ekskurzije v robotizirana podjetja, bo ponovno potekal tudi RobotChallenge, študentsko tekmovanje v simuliranju robotskih celic v programskem okolju RobotStudio. V avli fakultete pa bodo ves teden predstavljene različne zabavne in poučne aplikacije na robotih: Od peke pica kruhkov, kuhanja kave na pravem gostinskem kavomatu in pripravljanja azijske hrane z lastnih izborom sestavin na pametni tablici, do iskanja poškodb na laku pokrova motorja avtomobila, rezkanja šahovskih figur, lotanja in risanja portretov.

*Študentom katerekoli fakultete ali univerze omogočamo udeležbo pri podrobni predstavitvi in delo z roboti. Udeležencem je s tem na voljo aplikacija in njeni razvijalci, ki lahko kompleksnost predstavitve prilagodijo predznanju slušatelja. Ker je število mest omejeno je predhodna prijava obvezna.

**Ogled celotnega programa DIR je za vse obiskovalce možen v popoldanskem času brez najave; vstop je brezplačen.

ar©tur 2016