IRT 3000

vsebina

Knjiga 1: Uporabna fizika odrezavanja kovin – Dobre prakse

avtorja: Patrick De Vos in Jan-Eric Ståhl

Knjiga »Uporabna fizika odrezavanja kovin – Dobre prakse« je prva v zbirki štirih knjig, ki sta jih avtorja Patrick De Vos, korporativni vodja tehničnega šolanja pri Seco Tools, AB, in Jan-Eric Ståhl, profesor na katedri za proizvodne tehnologije in materiale Univerze v švedskem Lundu, namenila ljudem, ki imajo v industriji in praksi opravka z odrezavanjem kovin.

V knjigi so podrobno predstavljeni različni fizikalni modeli, s katerimi opisujemo in analiziramo obdelovalni proces, ter osnovni mehanizmi odrezavanja kovin. V ospredju so v praksi pogosti modeli, ki bralcu ponudijo boljše razumevanje obdelovalnega procesa. V zadnjem poglavju je izoblikovana tudi povezava med tehnologijami strojne obdelave in proizvodno ekonomiko. Knjiga predstavlja praktični vodnik o tem, »kaj delati« in »kako delati«, da bodo procesi obdelave kovin z odrezavanjem zanesljivi, produktivni in donosni.

Komu je knjiga namenjena

Glavni namen knjige je predstavitev praktičnih modelov za doseganje učinkovitega in donosnega procesa obdelave kovin z odrezavanjem. Knjiga je namenjena širši javnosti, ki se srečuje z obdelavo kovin. Poudarek je na praktični rabi, zato je v knjigi manj matematičnih in znanstvenih razlag, so pa v njej ključne rešitve in pristopi, kako se znanost in teorija o odrezavanju kovin uporabljata v praksi. Knjiga je primerna tako za študente kot zaposlene v kovinsko predelovalni industriji, nadvse veseli jo bodo tudi profesorji, saj jim bo v izdatno pomoč v praktičnem laboratorijskem okolju.

O zbirki

Zbirka podaja praktične smernice za reševanje izzivov pri odrezavanju kovin in največjo produktivnost v delavnici. V vsaki knjigi, ki obsega približno 200 strani, je podrobno obdelana ena od štirih tem: obraba orodja, obdelovalnost in materiali obdelovancev, rezalni materiali in geometrije ter tehnike za kompenzacijo orodij. Z omenjeno zbirko družba Seco Tools nadaljuje svojo zavezo k šolanju, usposabljanju in obveščanju strokovnih javnosti v industriji, saj je ta zbirka knjig s svojo bogato vsebino tudi del programov tehničnega izobraževanja družbe Seco Tools, uporabljajo pa jo številni profesorji strojništva na univerzah po svetu.

 

Več se izplača! Ob naročilu celotne zbirke knjig SECOTOOLS (3knjige) vam priznamo 15 % popust na celotni nakup. Ob nakupu dveh knjig iz zbirke pa 10 % popust.

ar©tur 2016