IRT 3000

vsebina

Schneider Electric je postal Microsoftov partnerja leta na področju energije in trajnosti

27.07.2022

Schneider Electric je prejel najvišje ocene od več kot 3900 prijav iz več kot 100 držav

Microsoft Award_SE

Schneider Electric, vodilni na področju digitalne transformacije upravljanja z energijo in avtomatizacije, je bil razglašen za Microsoftovega partnerja leta 2022 v kategoriji energija in trajnost. Podjetje se je vrnilo na prestižni seznam zahvaljujoč svoji inovativni programski rešitvi EcoStruxure™, ki jo poganja Microsoftova tehnologija, kot sta Azure Cloud in Dynamics 365.

Nagrade Microsoft Partner Awards 2022 so priznanje Microsoftovim partnerjem, ki so v preteklem letu razvili in zagotovili izjemne aplikacije, storitve in naprave, ki temeljijo na Microsoftovi tehnologiji. Med več kot 3900 prijavami iz več kot 100 držav v različnih kategorijah je bil Schneider Electric prepoznan za zagotavljanje izjemnih energetskih in trajnostnih rešitev ter storitev.

Schneiderjeve rešitve EcoStruxure so strankam pomagale zmanjšati izpuste ogljika za 84 milijonov ton samo v letu 2021 ali skupno 347 milijonov ton od leta 2018. Njihovo rešitev poganja najnaprednejša različica Microsoft Azure, ki strankam omogoča doseganje njihovih energetskih in trajnostnih ciljev z zmogljivimi digitalnimi rešitvami.

Olivier Blum, izvršni podpredsednik za upravljanje z energijo pri Schneider Electricu, je dejal: »Nagrada Microsoftov partner leta 2022 za energetiko in trajnost je veliko priznanje za vpliv, ki ga skupaj ustvarjamo v boju proti podnebnim spremembam. Smo na zelo pomembnem mestu v zgodovini. Če ne bomo sprejeli nujnih ukrepov za zmanjšanje izpustov, bomo kmalu prestopili točko brez vrnitve. Podjetja so ključna za izogibanje takšnemu scenariju; vendar le učinek ne bo dovolj. Zato je sodelovanje, kot je tisto med Schneiderjem in Microsoftom, potrebno za nadgradnjo prizadevanj za inovacije in ustvarjanje tehnologije, ki lahko obrne tok.«

Eden od primerov, kako je Schneider Electric v sodelovanju z Microsoftom opolnomočil svoje uporabnike z zagotavljanjem inovativnih rešitev in storitev, so zeleni podatkovni centri. Kot odgovor na Microsoftovo željo po iskanju celovite rešitve za učinkovitejše načrtovanje, izgradnjo in upravljanje svojih podatkovnih centrov je Schneider uporabil MTWO, vodilno platformo RIB za oblikovanje v oblaku. Takšna poteza je Microsoftu omogočila ustvarjanje digitalnega dvojčka, s katerim je dosegel hitrost in pridobil kakovostne povratne informacije med načrtovanjem projekta, s čimer je povečal učinkovitost, zmanjšal potrebo po predelavah in zmanjšal količino odpadkov.

Schneider Electric uporablja to tehnologijo tudi v svojih stavbah: lani odprta poslovna stavba IntenCity je postavila nov neto ničelni standard v trajnostni gradnji kot ena najbolj energetsko učinkovitih stavb na svetu. To je impresivna pametna zgradba, ki uporablja napovedne podatke za pametno upravljanje stavbe, energetsko prilagodljivost, maksimalno zanesljivost in odpornost z integrirano rešitvijo EcoStruxure, ki jo poganja Microsoftova aplikacija Azure.

Schneider Electric_podatki_prihodnost

Schneider Electric in Microsoft sodelujeta že več kot 30 let. Dolgoživost in uspeh njihovih rešitev sta rezultat skupne vizije energetske učinkovitosti in trajnosti.

»V čast mi je, da razglasim Schneider Electric za Microsoftovega partnerja leta 2022 na področju energetike in trajnosti,« je dejal Nick Parker, korporativni podpredsednik globalnih partnerskih rešitev pri Microsoftu. »Schneider Electric je bil izjemen med že tako izjemno skupino nominirancev. Resnično smo bili navdušeni nad inovativno uporabo tehnologij Microsoft Cloud kot dela njihove programske rešitve EcoStruxure.«

Dodatne podrobnosti o nagradah 2022 najdete TUKAJ.

Obiščite nas na www.se.com/si/sl/.

ar©tur 2021