IRT 3000

vsebina

RBB Aluminium: kar največji izkoristek površin z učinkovitim skladiščnim sistemom

08.01.2020

Da bi izpolnili vedno večje zahteve trgov, je podjetje RBB Aluminium AG na svojem sedežu v kraju Wallscheid v gorovju Eifel postavilo še eno skladiščno halo. Jedro novega logističnega območja je sistem pomičnih konzolnih regalov podjetja OHRA. Devet pomičnih regalnih vrst z dolžino 18,4 metra in višino 6,36 metra omogoča hitro in varno skladiščenje 6 metrov dolgih aluminijastih profilov na najmanjši razpoložljivi površini.

OHRA_01_2020_RBB AluminiumSkupno je vložek podjetja za predelavo aluminija iz kraja Wallscheid znašal 3 milijone evrov, ki je bil med drugim namenjen tudi za izgradnjo nove, sodobne proizvodne hale. Nova logistična hala služi proizvodnji aluminijastih profilov in se uporablja tudi kot skladišče za komisioniranje in distribucijo. Podjetje RBB Aluminium je že v letih 1996 in 2003 opremilo svoja skladišča z regali podjetja OHRA, zaradi česar se je odločila, da tudi novo skladišče opremi s skladiščnim sistemom vodilnega evropskega podjetja za konzolne regale, ki ima svoj sedež v kraju Kerpen.

Konzolni pomični regali omogočajo kar največji izkoristek skladiščnega prostora, saj se vedno odpre le tisti prehod, v katerem se bo blago uskladiščilo ali izskladiščilo. Glede na izvedbo je lahko skladiščna zmogljivost tudi do 100 odstotkov višja kot pri tradicionalnih statičnih regalnih sistemih. Podjetje OHRA je za podjetje RBB Aluminium pripravilo po meri prilagojeno rešitev: Vsako od 6.360 milimetrov visokih stojal ima na vsaki strani nosilnost 4.500 kilogramov, pri čemer vsako vrsto regalov sestavlja dvanajst stojal. Vpete regalne konzole v vsaki vrsti regalov sestavljajo šest skladiščnih ravni, pri čemer znaša nosilnost vsake od 800 milimetrov dolgih konzol do 750 kilogramov. Na vsakem od prednjih delov pomičnega skladiščnega sistema so trdno pritrjeni tudi enostranski konzolni regali. Premični vozički za pomične regale se premikajo po tirnicah, ki so bile vgrajene v talno ploščo na tleh skladišča.

Vrste regalov se lahko pomaknejo narazen ročno ali z daljinskim upravljalnikom – na primer kar iz viličarja – tako da se odpre želen prehod. Za podjetje RBB Aluminium je bila enostavna uporaba sistema še dodaten razlog za izbiro rešitve podjetja OHRA.

Tako je lahko podjetje RBB Aluminium s konzolni pomični regali v novem skladišču doseglo kar največji izkoristek površin. Hkrati pa je mogoče aluminijaste profile tudi varno in hitro uskladiščiti in izskladiščiti. Podjetje OHRA pa ni dostavilo samo skladiščne tehnologije, ampak je nudilo podjetju RBB Aluminium podporo tudi pri načrtovanju nove logistične hale. 

ar©tur 2016