IRT 3000

vsebina

Obrtnik leta je Aleksander Gorečan, podjetnik leta je Peter Podlunšek, OZS prejela državno odlikovanje

09.12.2019

Na sinočnji slovesnosti ob 50. obletnici Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, ki se je odvila v GH Union v Ljubljani, je Borut Pahor, predsednik RS, zbornici za strokovno in organizacijsko pomoč slovenskim obrtnikom in podjetnikom vročil državno odlikovanje – red za zasluge.

Prestižno priznanje Obrtnik leta 2019 je na slovesnosti prejel slikopleskar Aleksander Gorečan, Podjetnik leta 2019 pa je postal Peter Podlunšek iz podjetja Medicop. Naziv Najstarejši obrtnik leta je prejel 82-letni Ludvik Kavčič, ki se ukvarja z orodjarstvom in merilno tehniko, mojstrske diplome pa je na dogodku letos prejelo 47 novih mojstric in mojstrov.

Zajeta slika"V čast mi je, da lahko sprejmem to odlikovanje v imenu vseh obrtnikov in podjetnikov, v imenu celotnega obrtno-podjetniškega zborničnega sistema, funkcionarjev in zaposlenih," se je ob prejemu reda za zasluge predsedniku države zahvalil Branko Meh, predsednik OZS in med drugim poudaril: "Našo stanovsko  organizacijo so pred natanko pol stoletja ustanovili naši predhodniki z enim samim ciljem - na vse možne načine pomagati obrtnikom, da bodo ti lažje živeli in delali. Ta cilj uspešno zasledujemo še danes."  

Za več informacij kliknite tukaj

ar©tur 2016