IRT 3000

vsebina

Obetavne izboljšave za ultrazvočne generatorje

08.07.2019

Po zaslugi močne predanosti in tehničnega znanja strokovnjakov podjetja soniKKs Ultrasonics Technology GmbH imajo od začetka leta 2019 vsi izdelki podjetja vgrajeno zelo obetajočo izboljšavo. Vsi ultrazvočni generatorji podjetja soniKKs so sedaj na razpolago tudi z vmesnikom Profinet.

Številne prednosti zaradi novega standarda
190702-4Profinet (PROcess FIeld NETwork) je sodoben standard, ki je bil razvit za avtomatizacijo Etherneta, ki temelji na omrežju. Koncept Profinet je zasnovan modularno, kar omogoča uporabnikom, da sami izbirajo funkcionalnost. Enostavna tehnologija namestitve in fleksibilnost omogočata povezovanje različnih naprav številnih proizvajalcev.

Nadaljnje prednosti standarda Profinet:
• resolucija naslovov za naprave nameščene na terenu,
• cikličen/acikličen prenos vhodno/izhodnih podatkov (parametri, diagnostika, identifikacije naprav …),
• redundanca poti prenosa,
• zamenjava naprav.

Dobičkonosno tudi za uporabnike naprave Profibus
Nov vmesnik je še posebej zanimiv za proizvajalce strojev, ki želijo zagotoviti enostavno, vendar inženirsko dovršeno komunikacijo med svojimi stroji in ultrazvočnimi napravami. Podjetja, ki so do sedaj uporabljala naprave Profibus v svojih strojih, bodo zaradi bistveno večje fleksibilnosti imela veliko koristi tudi od tega novega vmesnika. Ponastavitev na nov vmesnik je zelo enostavna in izvedljiva. Že pridobljeno znanje na področju povezovanja Profibus je prav tako uporabno tudi pri novem Profinetu, saj uporablja enake delovne okvire v svoji zasnovi.

www.sonikks.de

ar©tur 2016