IRT 3000

vsebina

ABC Accelerator predstavil najboljše startupe #8 in #9 generacije

26.06.2019

ABC Accelerator je prejšnji teden organiziral drugi Demo Dan letošnjega leta, kjer so se tujim potencialnim investitorjem, podjetnikom in medijem predstavili najboljši startupi #8 in #9 generacije. Največji pospeševalnik v regiji je med 660 prijavljenimi podjetji za dve generaciji izbral 12 startupov, na Demo Dnevu pa se je predstavilo najboljših 9 iz 7 držav. Vsa podjetja pa so šla skozi večkrat nagrajeni program.

190625-1Tokratni izbor portfelja, ki je nastal iz nabora kar 660 prijav, predstavlja mednarodne startupe, ki so svoje izdelke dokazali na trgu, ustvarili ponavljajoče se prihodke in že tekom izvajanja programa prejeli višje investicije. Nov pristop in zasnova izvedbe programa pri delu s startupi temelji na konkretnem delu s trgom, pridobivanju pilotnih projektov in sklepanju prvih poslovnih pogodb. Podjetja so bila ocenjena na osnovi ostrih kriterijev evaluacije vrednosti podjetja  ter so skozi program pospeševanja in strokovnim očesom priznanih menedžerjev iz gospodarstva ter strokovnjakov izboljšali svoj poslovni model.

Ključni uspehi #8 in #9  generacije podjetij, ki so v fazi pospešene rasti in so zdaj pripravljena na nastop na trgu:

  • skupaj so pridobili več kot 1,1 milijona evrov investicij,
  • dogovorjeni so bili pilotni projekti,
  • organizirano je bilo več kot 60 poslovnih srečanj in prodajnih predstavitev pri znanih kupcih,
  • dobili so neposredno povezavo z inovacijskimi centri največjih partnerjev BTC, Triglav, Telekom, Petrol in EnaA.com,
  • tedensko so sodelovali z 20 najbolj priznanimi menedžerji iz gospodarstva. 

Demo Dan je dogodek, ki zagonskim podjetjem omogoča kapitalsko krepitev, razvoj in preboj na mednarodni trg. Hkrati pa investitorjem predstavlja priložnost za vlaganje sredstev v najbolj inovativna globalno usmerjena podjetja. »Ponosni smo, da sta bili prav letošnji skupini zagonskih podjetji najbolj mednarodni doslej. Pridružili so se nam namreč »startupi« iz Koreje, Združenih držav Amerike, Hrvaške, Poljske, Italije, Rusije in tudi Slovenije. Vse rešitve imajo visok potencial za rast na globalnem trgu, kar je privlačno za vlagatelje in investicije,« je pojasnil Grega Potokar, vodja ABC pospeševalnika. »Čeprav je slovenski trg majhen, ABC-ju vsako leto uspe privabiti zagonska podjetja iz vseh koncev sveta. Eden od glavnih razlogov predstavlja predvsem sodelovanje s strateškimi partnerji, kot so družba BTC, Triglav, Telekom, Petrol in EnaA.com, za kar smo jim seveda zelo hvaležni,« je še dodala Andreja Satran, programska direktorica na ABC Acceleratorju.

Na dogodku so svoje inovativne rešitve predstavili naslednji startupi: slovenski Chees Raiders in Sileo, ameriško-korejski Stratio, hrvaški Beyond Seen Screen, VeeMee, Red Sky, Transfer hero, Authland, italijanski Plus Advance.

 

ar©tur 2016