IRT 3000

vsebina

Vstop na področje izdelave proizvodne programske opreme

09.04.2019

Podjetja Vero Software, FASys in SPRING Technologies so sedaj združeni pod blagovno znamko podjetja Hexagon, ki tako krepi svojo ponudbo izdelkov.

190401-3Divizija Manufacturing Intelligence podjetja Hexagon je oznanila ustanovitev poslovne enote za izdelavo proizvodne programske opreme, ki jo sestavljajo Vero Software, FASys in SPRING Technologies. Prevzem teh treh podjetij sovpada s Hexagonovo korporativno usmeritvijo in odseva vizijo širjenja dejavnosti podjetja Hexagon na področje proizvodnih tehnologij. Podjetje Hexagon je leta 2014 prevzelo podjetje Vero Software, ki izdeluje CAD/CAM-programsko opremo in še naprej širi in razvija svojo raznoliko ponudbo na tem področju. S prevzemom podjetja FASys leta 2017 je podjetje Hexagon pridobilo v svojo ponudbo izdelkov programsko opremo za obvladovanje orodij in virov ter strokovno znanje in izkušnje na področju avtomatizacije in integracije proizvodnje. Podjetje SPRING Technologies, ki je bilo prevzeto leta 2018, razvija programsko opremo za simulacijo CNC-tehnologije za preverjanje G-kode in optimizacijo proizvodnega toka. S kombinacijo teh treh tehnološko bogatih portfeljev je podjetje Hexagon že izkoristilo znanje in izkušnje, ki ga je dobilo s temi prevzemi, in razvilo rešitve za obratni inženiring in izvajanje meritev na obdelovalnih strojih.

V zadnjih petih letih so se razpoložljive rešitve in tehnologija zelo razvile z dediščino podjetja Vero Software na področju CAD/ CAM-tehnologije, razlaga Steve Sivitter, direktor poslovne enote za proizvodno programsko opremo pri podjetju Hexagon. V tej poslovni enoti so vse bolj osredotočeni na razvoj sinergij izdelkov, ki bodo kupcem pomagali izboljšati kakovost in povečati produktivnost. Strokovnjaki na področju tehnologije iz podjetij Vero Software, FASys in SPRING Technologies so že nekaj časa sodelovali, tako da je sedaj delo v eni enoti nekaj povsem samoumevnega. V podjetju Hexagon so zelo navdušeni nad možnostmi izdelave inovativnih rešitev na področju proizvodnih tehnologij v okviru proizvodne programske opreme. Norbert Hanke, predsednik Hexagonove divizije Manufacturing Intelligence, dodaja, da ustanovitev poslovne enote za proizvodno programsko opremo dopolnjuje področje inženiringa, razvoja in meroslovja, kar podjetju omogoča izdelavo edinstvenih rešitev v proizvodnji za svoje uporabnike. Z nadaljnjim razvojem tega pristopa bodo na podlagi znanja in izkušenj lahko obvladovali podatke iz vseh faz proizvodnega procesa, kar bo pomagalo pri izdelavi avtonomno povezanega ekosistema (ACE – Autonomous Connected Ecosystems), ki bo omogočal razvoj pametnih tovarn.

www.hexagonmi.com

ar©tur 2016