IRT 3000

vsebina

IRT3000 na sejmu MIS 2019

27.03.2019

Mednarodni industrijski sejem v Celju bo tudi v barvah revije IRT3000. Obiskovalcem bomo poleg strokovnih vsebin, ki jih pokriva revija, predstavili tudi 60 cm visokega programabilnega humanoidnega robota Blue NAO Evolution. Ne zamudite niti okrogle mize o trendih in novostih na področju odrezavanja.

190310-8Na razstavnem prostoru revije IRT3000, ki ga boste našli v Hali L1 na celjskem sejmišču (oznaka razstavnega prostora je 05), bo v okviru Mednarodnega industrijskega sejma zelo živahno. Prihodnost industrije in družbe bo močno povezana z roboti, zato smo se odločili, da obiskovalcem ne predstavimo zgolj robotov, ki jih videvamo v industriji, temveč tudi takšne, ki bodo človeku še precej bližje. Novembra lani je revija IRT3000 60 cm visokega programabilnega humanoidnega robota Blue NAO Evolution donirala Fakulteti za strojništvo Univerze v Mariboru, kjer ga študenti uporabljajo za pridobivanje veščin upravljanja servisnih oziroma humanoidnih robotov. Koliko osnovnega in poglobljenega znanja programiranja, upravljanja, osnove strojnega vida za prepoznavanje objektov in vodenja humanoidnega robota so pridobili v zadnjem trimesečju, bo obiskovalcem sejma pokazal kar sam robot NAO, s svojimi veščinami in vragolijami.

Humanoidni roboti že postajajo del človekovega vsakdana, še posebej na Japonskem, kjer se starostna skupina ljudi drastično povečuje in bodo ti v veliko pomoč pri vsakdanjih opravilih. S pomočjo humanoidnega robota študenti že proučujejo možnosti opravil, ki jih lahko opravlja robot NAO, ter načine, kako ga vključiti v človekov vsakdan.

Okrogla miza o tehnologijah na področju odrezavanja

190310-9Revija IRT3000 bo skupaj s podjetjem SECOTOOLS v času sejma, natančneje v četrtek, 11. Aprila ob 12.00, na svojem razstavnem prostoru organizirala okroglo mizo z naslovom Trendi in novosti na področju odrezavanja kovin. Udeleženci okrogle mize bodo: Patrick De Vos, SECOTOOLS, aplikativni inženir Zoran Svenšek, SECOTOOLS, dr. Franci Pušavec s Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani in dr. Jani Kenda iz podjetja Hidria Tolmin. Moderator okrogle mize bo dr. Janez Kopač s Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani.

Tehnologije in postopki odrezavanja kovin postajajo vse pomembnejši člen proizvodnih procesov, novosti na trgu in znanje s tega področja pa pomaga širiti tudi revija IRT3000, ki je založila tudi slovenski prevod strokovne literature avtorja Patricka De Vosa. V omenjenih knjigah (zbirko sestavljajo štiri knjige, tri so že prevedene v slovenščino) so podrobno predstavljeni različni fizikalni modeli, s katerimi je opisan in analiziran obdelovalni proces, ter mehanizmi odrezavanja kovin.

ar©tur 2016