IRT 3000

vsebina

IRT3000 na sejmu MIS 2019

15.03.2019

Mednarodni industrijski sejem v Celju bo tudi v barvah revije IRT3000. Obiskovalcem bomo poleg strokovnih vsebin, ki jih pokriva revija, predstavili tudi 60 cm visokega programabilnega humanoidnega robota Blue NAO Evolution. Ne zamudite niti okrogle mize o trendih in novostih na področju odrezavanja.

190310-8_1Na razstavnem prostoru revije IRT3000, ki ga boste našli v Hali L1 na celjskem sejmišču (oznaka razstavnega prostora je 05), bo v okviru Mednarodnega industrijskega sejma zelo živahno. Prihodnost industrije in družbe bo močno povezana z roboti, zato smo se odločili, da obiskovalcem ne predstavimo zgolj robotov, ki jih videvamo v industriji, temveč tudi takšne, ki bodo človeku še precej bližje. Novembra lani je revija IRT3000 60 cm visokega programabilnega humanoidnega robota Blue NAO Evolution donirala Fakulteti za strojništvo Univerze v Mariboru, kjer ga študenti uporabljajo za pridobivanje veščin upravljanja servisnih oziroma humanoidnih robotov. Koliko osnovnega in poglobljenega znanja programiranja, upravljanja, osnove strojnega vida za prepoznavanje objektov in vodenja humanoidnega robota so pridobili v zadnjem trimesečju, bo obiskovalcem sejma pokazal kar sam robot NAO, s svojimi veščinami in vragolijami.

Humanoidni roboti že postajajo del človekovega vsakdana, še posebej na Japonskem, kjer se starostna skupina ljudi drastično povečuje in bodo ti v veliko pomoč pri vsakdanjih opravilih. S pomočjo humanoidnega robota študenti že proučujejo možnosti opravil, ki jih lahko opravlja robot NAO, ter načine, kako ga vključiti v človekov vsakdan.

ar©tur 2016