IRT 3000

vsebina

KIPP predstavlja pnevmatske vpenjalne elemente

12.03.2019

Podjetje HEINRICH KIPP WERK širi ponudbo z novimi vpenjalnimi elementi. Novi pnevmatski izdelki so primerni predvsem za uporabo na obdelovalnih strojih in z delno avtomatizacijo občutno poenostavljajo procese.

190303-5Pnevmatsko oblikovno vpenjalo (1) je sestavljeno iz vpenjalnega telesa (jeklo za poboljšanje) in vpenjalne glave (aluminij visoke trdnosti). Ko uporabnik privije vpenjalno telo na želeno pripravo, se glava samodejno odpira ali zapira z dovodom stisnjenega zraka na priključke za odpiranje in zapiranje. Preprosta menjava vpenjalne glave omogoča hitro in varno pritrditev različnih obdelovancev z nepravilnimi konturami. Pnevmatsko potezno vpenjalo (2) deluje tako, da se vpenjalni vijak privije v obdelovanec. Vpenjalo se odpira in zapira z dovodom stisnjenega zraka na označena priključka. Na voljo je tudi priklju- ček za izpihovanje in čiščenje naležne površine, prek katerega je mogoče preverjati, ali obdelovanec nalega na površino. Pnevmatsko potezno vpenjalo (2) se lahko uporablja tudi kot vpenjalni sistem z ničelno točko.

Pnevmatska vpenjalna šapa (3), pnevmatsko zasučno vpenjalo (4) in pnevmatsko bočno vpenjalo (5) se razlikujejo po smeri, iz katere držijo obdelovanec. Pri vpenjalni šapi (3) je to od zgoraj, zasučno vpenjalo (4) pa ima funkcijo vrtenja za neovirano vstavljanje, odstranjevanje in vpenjanje obdelovancev. Pnevmatsko bočno vpenjalo (5) zagotavlja pritrditev od strani, tako je zgornja površina predmeta dostopna za obdelavo.

www.kipp.com

ar©tur 2016