IRT 3000

vsebina

Polikarbonatne mešanice za zmogljive in varne akumulatorje

11.03.2019

Uporaba in shranjevanje obnovljive energije se vse bolj prebija v zasebna in poslovna okolja, zato so stacionarni domači akumulatorski sistemi za shranjevanje energije na podlagi litij-ionske tehnologije tržišče z obetavno prihodnostjo.

190303-4BMZ GmbH, vodilni sistemski dobavitelj litij-ionskih akumulatorjev, razvija naprave za shranjevanje energije v gospodinjstvih, ki jih prodajajo pod imenom EES 7.0, EES 9.0 in ESS X. To pomeni, da se energija, ki jo proizvajajo fotovoltaični sistemi, lahko uporablja bolj neodvisno od dnevnega časa in trenutnega položaja sonca. Covestro te projekte podpira z izbiro materialov, pri načrtovanju komponent na tak način, da so združljive s plastiko, in simulacijami komponent s pomočjo CAE tako, da ustrezajo zahtevam zakonodaje o transportu akumulatorskih baterij. Druge storitve so na primer tudi simulacije toka taline v orodju in tehnična podpora pri brizganju.

Za uporabo v mobilnih in stacionarnih akumulatorskih baterijah so pomembne predvsem mešanice Bayblend (PC+ABS), na primer za namestitev posameznih valjastih baterijskih celic formata 18650 ali 21700 v držalo celic. Za ta namen mora material imeti odlične mehanske lastnosti, še posebej visoko odpornost na udarce, pa tudi dobro tekočnost, ki omogoča najtanjše možne stene med celicami akumulatorja. Dodatno varnost pri uporabi zagotavljajo materiali, ki zavirajo gorenje in ustrezajo standardu zaviranja gorenja po kategoriji UL 94 V-0.

www.covestro.com

ar©tur 2016