IRT 3000

vsebina

NATEČAJ manus® 2019

11.01.2019

Tudi letošnje leto bo Igus organiziral natečaj manus®. Gre že za 9. natečaj, kjer svoje inovacije, izboljšave in predvsem drzne rešitve z uporabo plastičnih ležajev predstavljajo snovalci z vsega sveta.

stran 3 Slika1Natečaj manus®  podjetja igus® iz Kölna je zaživel leta 2003 z namenom, da bi osvestili strokovno javnost – predvsem projektante, inženirje in razvojnike ter jih navdušili za uporabo polimernih puš ležajev in vodil na svojih področjih dela. Kajti polimerne puše ali drsna vodila so primerna tudi za uporabo v industrijskih aplikacijah, saj je za vse namene uporabe možno izračunati življenjsko dobo, število ciklov ali obrabo izdelkov. Rok prijave na natečaj je 22. februar 2019.

V vsaki prijavljeni rešitvi je nekaj novega, nekaj drugačnega ali celo nenavadnega, vsem pa je skupno to, da gre za izboljšave, ki ne potrebujejo niti mazanja niti vzdrževanja. To so v vsakem primeru ideje, ki nas peljejo v prihodnost. Spodbudno dejstvo je tudi, da število prijavljenih iz leta v leto narašča.

Od leta 2011, ko je bil organiziran prvi SLO manus®, tudi število sodelujočih iz Slovenije na tem natečaju raste. Tako bo letos organiziran že peti, jubilejni natečaj SLO manus®.

Od skromnih začetkov z desetimi udeleženci se je prireditev vse bolj uveljavljala, tako, da smo na zadnjem natečaju, ki je bil leta 2017, v sklopu prireditve Dneva inovativnosti pod okriljem Gospodarske zbornice na Brdu pri Kranju, gostili že 21 udeležencev.

Med zmagovalci in nagrajenci SLO manus®, so tudi tako znana podjetja kot Slatnar ( proizvodnja skakalnih smuči in opreme), Anthron ( varnostna oprema), Seascape (jadrnice),….

Avtor: Stojan Drobnič, HENNLICH d.o.o.

ar©tur 2016