IRT 3000

vsebina

Orodje za grobo frezanje ZETAtec 90N

08.01.2019

Nov program orodij za frezanje ZETAtec 90N avstrijskega podjetja Boehlerit, specializiranega na področju materialov orodij za odrezavanje, je zasnovan za doseganje cenovno učinkovite obdelave. Šest rezalnih robov poveča produktivnost ob nizkih stroških orodja. Negativna osnovna geometrija orodja omogoča visok nivo varnosti in stabilnosti postopka odrezavanja pri grobih obdelavah. Obenem pa dejansko pozitiven cepilni kot zagotavlja majhne sile odrezavanja.

190102-4Podobno kot druga orodja za frezanje proizvajalca Boehlerit je tudi pri orodjih ZETAtec 90N stabilnost obdelave ključnega pomena. Pri razvoju tega orodja so se upoštevale tudi najmanjše podrobnosti, zagotavlja André Feiel, produktni vodja za frezanje pri podjetju Boehlerit. Podjetje iz Kapfenberga je v desetletjih pridobilo veliko izkušenj in strokovnega znanja pri razvoju materialov orodij za odrezavanje ter samih orodij, pri čemer je bilo vedno na prvem mestu zadovoljstvo kupcev.

Orodja ZETAtec 90N predstavljajo izjemno rešitev za uporabnike, ki obdelujejo materiale, ki tvorijo kratke odrezke, kot so enostavne vrste jekel in odliti materiali. Z namenom zagotavljanja vsestranskosti novega frezalnega orodja ponuja Boehlerit za to orodje široko paleto rezalnih ploščic iz materialov, kot so BCP25M s PVD prevleko, ki so zelo priporočljive za obdelavo nelegiranih, legiranih in nerjavnih jekel ali BCP35M s trdo PVD prevleko za obdelavo v suhem z nizkimi ter srednje visokimi hitrostmi odrezavanja. Omembe vreden je material BCM35M, primeren za obdelavo praktično vseh materialov od jekla do odlitih materialov in celo aluminija. Uporabniki, ki želijo orodja ZETAtec 90N uporabljati za grobo obdelavo, bodo zelo zadovoljni z materialom rezalnih ploščic BCM35M, poudarja André Feiel. Kljub negativni osnovni geometriji orodij ZETAtec 90N je prednost teh orodij v spiralni in linearni možnosti vstopa v material obdelovanca. Uporabniki, ki morajo nadzorovati stroške grobe obdelave, bodo zagotovo zadovoljni s cenovno učinkovito rešitvijo na področju frezalnih orodij, ki jo ponuja proizvajalec Boehlerit z novim programom orodij ZETAtec 90N.

http://www.boehlerit.at

ar©tur 2016